Kérdése van? Segítünk! +36 20 531 7571

Blog

UGR 19 led modellek: Kényelem, stílus és szemet kímélő világítás egyetlen lámpában

Kocsor-Kovács Nikoletta
Kocsor-Kovács Nikoletta
2023.08.10 07:05
UGR 19 led modellek: Kényelem, stílus és szemet kímélő világítás egyetlen lámpában

A LED lámpák széles körű előnyeik miatt kiemelkedően népszerű fényforrások. Segítségükkel bármelyik térben hangulatok sokaságát teremthetjük meg, változatos kialakításuk, változtatható színhatásuk, állítható fényerejük,- és színhőmérsékeltük által. A felhasználási lehetőségeiknek csak a képzeletünk szabhat határt. Azonban olyan környezetekben, ahol hosszabb ideig tartózkodunk és koncentrált munkát végzünk, egy további fontos tényezőt is ajánlott figyelembe venni: ez pedig a káprázatmentesség.

A fényforrások okozta káprázás ugyanis legtöbbször szinte észrevétlen marad számunkra. Azonban, ha a világítás nem megfelelően tervezett, könnyen lehet, hogy kellemetlenségekkel találjuk szembe magunkat. A fényforrás okozta erős villódzás ugyanis fejfájáshoz, szemfájdalomhoz, sőt, egyes esetekben akár szemészeti problémák kialakulásához is vezethet.

Jó hír, hogy az UGR 19 LED technológiájú lámpák káprázatmentességet biztosítanak miközben rendelkeznek a LED fényforrások minden ismert előnyével! Kiválóan alkalmasak olyan területeken, ahol fontos a szemkímélő világítás, például irodákban, iskolákban vagy egyéb közintézményekben.

A káprázásmentességet jelölő UGR (Unified Glare Rating) egy olyan érték, amely a világító berendezések által kibocsátott vakítás mértékét méri. AZ UGR érték skálája 5-40 között mozog. Minél alacsonyabb ez az érték annál kisebb a vakítási tényező és annál jobban kíméli a szemet működés közben.

Összefoglalva, az UGR 19 LED technológia vitathatatlan előnyei között említhetjük a következőket:

  1. Szembarát világítás: Az UGR 19 LED technológia olyan világítást biztosít, amely minimálisra csökkenti a vakítást, ezáltal kényelmesebbé és egészségesebbé téve a munkakörnyezetet. Ez különösen fontos hosszabb időn keresztül végzett feladatoknál.
  2. Munkatársi teljesítmény növelése: A vakítás minimalizálása segíthet csökkenteni a szemfáradtságot és a fejfájást, ezáltal növelve a koncentrációt és hatékonyságot. Javítja a produktivitást és segíti hosszútávon is fenntartani a fókuszt.
  3. Energiahatékonyság: Az UGR 19 LED lámpák általában korszerű, energiahatékony technológiát alkalmaznak, így nemcsak a szemeket kímélik, hanem hozzájárulnak az energiatakarékossághoz is.
  4. Alacsony karbantartási költségek: Az UGR 19 LED lámpák hosszú élettartammal rendelkeznek, és alacsony karbantartási költségekkel járnak, mivel ritkábban kell őket cserélni.

Az UGR 19 LED technológia tehát a modern világítási megoldások egyik kiváló példája, amely egyesíti a komfortot, hatékonyságot és az energiatakarékosságot.