Kérdése van? Segítünk! +36 20 531 7571

Blog

Fürdőszoba trendek 2023

Kocsor-Kovács Nikoletta
Kocsor-Kovács Nikoletta
2023.07.07 03:00
Fürdőszoba trendek 2023

Soha nem adódott még ennyi lehetőség otthonunk esztétikai megjelenését és kényelmi funkcióit a saját igényeinkre szabni, mint manapság. Nincs olyan terület a lakberendezésben, ahol ne találnánk számtalan megoldást igényeink kielégítésére. A trendek alapján ma már a fürdőszobát sem kerüli el ez a szemlélet. Egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a designerek és gyártók mind a burkolatok, mind pedig a szaniterek szépségére, időtállóságára és mindamellett tökéletes funkcionalitására, zavarba ejtően gazdag választási lehetőséggel bombázva a vásárlót. Üdvözítő, hogy a választható anyagok színe, textúrája, formavilága számtalan variációs lehetőséget kínál az igazán különleges és élvezhető terek kialakítására.

2023 fürdőszoba trendjét az egyszerűség és letisztultság jellemzi. Bemutatunk néhány tippet melyek alkalmazása bizonyosan hozzájárul egy jól funkcionáló és trendi fürdőszoba kialakításához.

 

Természetes anyagok

A természetes anyagok használatának 2023-ban is helye van a lakberendezésben, ezáltal a vizes helyiégekben is. Nem csoda, hiszen a természet ihlette anyagok és színek megnyugtató harmóniát csempésznek intim tereinkbe. A fehér és a fa párosa, kombinálva fekete színű csaptelepekkel, lámpákkal, zuhanykabinokkal, zuhanyfalakkal igazán ütős összhatást nyújt.

Zöldellő növények

A növények frissességet és életet lehelnek a fürdőszobába. Megtörik a fényes felületek egyhangú ritmusát. Elsőre nem is gondolnánk, hogy a speciális körülményeknek, úgymint a magas páratartalom vagy a kevés fény bármelyik növény képes lenne ellenállni, de valójában akár kaktuszok, akár leveles vagy virágzó növények közül is adódik választási lehetőségünk. Néhány példát említve remekül megbirkózik a lakás más pontjaihoz mérten extrémebb körülményekkel a begónia (Begonia), az aloe vera, a szerencse bambusz (Dracaena), az orchidea (Orchidaceae), a kroton (Codiaeum variegatum), a filodendron, a madárfészek páfrány (Asplenium nidus), a vitorlavirág (Spathiphyllum wallisii), a buzogányfa (Beaucarnea recurvata), és az anyósnyelv (Sansevieria) is.

Környezettudatos megoldások

A fenntarthatóság manapság nem csupán divat, hanem felelősség is. A perlátorral ellátott zuhanyfejek és csaptelepek segítségével víz takarítható meg, miközben a fürdőszoba is stílusos marad. Az automatikus hőmérséklet-szabályozó csaptelepek, valamint az energia, - és víztakarékos megoldások ideális választást kínálnak azoknak, akik a modern technológiát szeretnék ötvözni a kényelemmel és a stílussal.

Tágas terek

A Walk-in falak látványos megjelenésükkel nemcsak szemet gyönyörködtető esztétikumot kínálnak, de a térérzet is remekül fokozható a tiszta, szerelvények nélküli egybefüggő üvegfallal. A minden kiálló elemet nélkülöző kivitelükkel a Walk-in falak, játszi könnyedséggel tisztíthatóak. További előnyként említhető még rendkívül gyors telepíthetőségük. A küszöbmentes, egybefüggő tér, melyet használatukkal nyerhetünk az akadálymentesítést is megoldja, így a család minden tagja számára maximális biztonsággal használható.

Feltűnő fények

Bátran kimondhatjuk, hogy a klasszikus fürdőszobai fényforrások ideje leáldozott. A fali LED lámpák, de még inkább a flexibilis LED fényszalagok sokszínű felhasználhatóságát a fürdőszobai alkalmazásból sem mellőzhették, hiszen a 12 Voltos LED szalagok vizes környezetben is biztonsággal alkalmazhatóak. Felhasználási lehetőségének pedig tényleg csak a képzelet szabhat határt. Beépíthetjük a tükör mögé, a fürdőkád alá, polcrendszerbe, a burkolt felületekbe, a mennyezetbe, az álmennyezet alá. Bárhová! Színes változatukkal, szabályozható fényerejükkel valóságos spa hangulatot teremthetünk.

 

 

Különleges tükrök

Ezen a téren is érdemes elszakadni a klasszikus iránytól. A megszokott szögletes darabok helyett  gyönyörű félkör íves, kerek vagy szabálytalan alakú tükröket kínálnak a gyártók. Egy kerek darab a mosdó felett felettébb dekoratív. LED szalagokkal kombinálva hatása pedig csak tovább fokozható!

 

+1 Tipp: Dekoráció

A különböző dekorációs elemekkel rendkívül ügyesen "öltöztethetjük" otthonunkat.  Fürdőszobánkba is bártan csempésszük be egy fotel, puffot, vázát vagy különböző apró dísztárgyakat, amire elsőre nem is gondolnánk feltétlenül, hogy ott a helye. Jöhet minden, ami a választott stílussal harmonizál és amit a tér megenged!